Hem / KICKS Beauty Experts / **Vintertidens Hudvårdsrutin för Strålande Hy** Under
Emma
KICKS Beauty Expert
05/01/24-09:50

Vintertidens Hudvårdsrutin för Strålande Hy

Under vintern behöver huden extra omtanke för att hålla sig återfuktad och strålande trots kylan. Här är några nyckelingredienser och tips för en effektiv vinterhudvårdsrutin.

1. Hyaluronsyra – Fuktbindande Kraft

Hyaluronsyra är oumbärlig för vinterns hudvård. Dess förmåga att binda fukt gör den perfekt för att bekämpa torrhet och ge långvarig återfuktning. Lägg till ett hyaluronsyra-serum eller en fuktighetskräm i din dagliga rutin för att boosta hudens fuktbarriär.

2. Vitamin C – Motstå Kyla och Blekhet

Vitamin C är inte bara sommarens glow, det är också viktigt under vintern. Dess antioxidanta egenskaper skyddar huden från fria radikaler och ger en naturlig lyster. Använd en vitamin C-produkt för att jämna ut hudtonen och stärka huden mot vinterkylan.

3. Sheasmör – Djupgående Näring

Sheasmör är en naturlig fuktgivare som passar perfekt för vinterns hudvård. Det ger näring till huden, återställer mjukheten och skyddar mot kyla. En rik sheasmörskräm är idealisk som nattbehandling eller för extra torra områden.

4. Squalane – Skyddande Fuktbarriär

Squalane är en lätt olja som effektivt skyddar huden mot kyla och vind. Den ger näring och skapar en skyddande barriär utan att kännas fet. Använd squalane som daglig fuktighetskräm eller extra skydd mot torra områden.

5. Rätt Fuktighetskräm – Nyckeln till återfuktning

Välj en fuktighetskräm som passar vinterns behov. En kräm med ceramider och glycerin ger intensiv fukt och bildar en skyddande barriär. Applicera direkt efter rengöring och toning för bästa resultat.

Vintertidens Hudvårdsrutin för Strålande Hy
MANTLE
The Whipp – Ultra-Nourishing Whipped Body Cream 200 ml
Peter Thomas Roth
Water Drench Hyaluronic Cloud Mask Hydrating Gel 50 ml
Ole Henriksen
Truth C-Rush Brightening Gel Crème 50 ml
Ultra Facial Cream 50 ml