Hem / KICKS Beauty Experts / Nu kommer en lösning som jag VET att många under vintern
Emma
KICKS Beauty Expert
01/26/24-12:18 (redigerad den 02/20/24-08:28)

Nu kommer en lösning som jag VET att många under vintern eftersöker, nämligen hur man motverkar statiskt hår!

Mitt hår blir sukt statiskt på vintern och jag har aldrig lyckats hitta lösningen på detta förr än nu och jag kan säga såhär: DET FUNKAR! 😃

Varför får man statiskt hår?
Statiskt hår orsakas av torr luft. Detta är särskilt vanligt under vintern, när klimatet ute är kallt och torrt, och inomhusluften ofta är torr och uppvärmd. Torr luft leder till att håret blir torrt, vilket i sin tur gör det mer mottagligt för statisk elektricitet.

3 tips för att motverka statiskt hår:

1.Återfukta håret. Det bästa sättet att motverka statiskt hår är att se till att håret är ordentligt återfuktat. Använd ett fuktgivande schampo och balsam, och applicera hårolja eller inpackning regelbundet.

2.Byt schampo. Om du har torrt eller frissigt hår, byt till ett schampo som är anpassat för det. Ett schampo utan silikoner är ofta bättre för torrt hår, eftersom silikoner kan bidra till att torkade ut håret.

3.Tvätta håret mindre ofta. Att tvätta håret för ofta kan också bidra till att torkade ut håret och göra det mer benäget för statisk elektricitet. Försök att tvätta håret inte mer än två gånger i veckan.

Produkter:

Briogeo Farewell Frizz Smoothing Shampoo är ett bra val för torrt eller frissigt hår. Det är silikonfritt och innehåller argan- och kokosolja, som är fuktgivande och vårdande. Schampot innehåller också UV-skydd, vilket kan hjälpa till att skydda håret från solens skadliga strålar.

KICKS Glow brush - När du borstar håret skapas friktion som kan göra håret statiskt. Metallborstar och kammar tenderar dessutom att förvärra situationen ytterligare. Testa istället en hårborste i naturmaterial, som svinsborst, trä eller bambu.

Foil Frizz & Static Control Spray - Det finns ett flertal stylingprodukter på marknaden som faktiskt hjälper till att hålla håret återfuktat och följsamt under dagen och håller flygande strån på armlängds avstånd. Antistatisk spray, leave-in krämer mot frissighet eller mjukgörande glansspray. Även texturprodukter som saltvattenspray brukar vara effektivt.

Hoppas detta hjälpte lite på traven och berätta gärna om ni provat produkterna eller tänker göra det för JAG fick iallafall nog av statiskt hår på vintern haha

Nu kommer en lösning som jag VET att många under vintern
Briogeo
Farewell Frizz Smoothing Shampoo 236 ml
KICKS Beauty
Glow Brush
R+Co
Foil Frizz & Static Control Spray 193 ml