Hem / KICKS Beauty Experts / Beauty Talks är fyllt med makeup proffs men det kan ju också
Emma
KICKS Beauty Expert
20/02/24-08:24 (redigerad den 20/02/24-08:27)

Beauty Talks är fyllt med makeup proffs men det kan ju också finnas personer som fortfarande försöker lista ut grunderna i hur man får en proffsig look.

För att skapa en vacker makeuplook är det viktigt att följa rätt steg och använda de rätta produkterna. Här är några tips för att applicera makeup som en proffs:

💦 Starta med fuktighetskräm: Oavsett din hudtyp (torr, fet eller kombinerad) är det viktigt att återfukta både morgon och kväll. Glöm inte solskydd på morgonen. Massera in fuktighetskrämen med cirkulära rörelser uppåt och utåt. (viktigaste steget 💡)

💥Använd en primer: En bra primer hjälper sminket att sitta bättre, särskilt under hektiska eller varma dagar. Välj en primer som passar din hudtyp. En fuktgivande primer fungerar bra för torr hud, medan en oljeabsorberande primer passar fet hud.

🔥Concealer och foundation: Applicera en liten mängd foundation eller färgad fuktighetskräm med fingrarna. Använd concealer under ögonen eller på blemmor för att ljusa upp ansiktet.

🍒Krämrouge och highlighter: För en frisk look, applicera krämrouge på kindernas äpple där du naturligt blir rosig. Använd en flytande highlighter på näsryggen, hakspetsen, kindbenen och under ögonbrynen för extra dimension.

🌟Flytande foundation: Applicera ett tunt lager flytande foundation. Tryck försiktigt med en svamp för att undvika att störa contoureringen i ansiktet. Fortsätt applicera tills du får ett mjukt och blandat resultat.

🌈Transparent puder: Avsluta med ett tunt lager transparent puder för att fixera looken.

Nu är du redo! Lycka till med din makeup! 💄✨

Här är några tips för att applicera makeup som en proffs!